RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Naredna redovna sjednica Skupštine iduće srijede

Nova redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta biće održana naredne srijede, desetog novembra, a prijedlogom dnevnog reda predviđeno je 36 tačaka.

“Prvi put će biti rasprava o Zakonu o pčelarstvu kroz koju ćemo pokušati studiozno sagledati ovu privrednu granu, uvažavajući zahtjeve brčanskih udruženja pčelara, ali i onih koji djeluju izvan njih“, istakao je predsjednik Skupštine, Siniša Milić.

Siniša Milić

Tu je i nekoliko izvještaja o radu preduzeća koje je formirao Distrikt, čime Parlament ispunjava svoju nadzornu funkciju, a pred zastupnicima će se naći i odluka o imenovanju članova Razvojno garantnog fonda Distrikta.

Sve navedeno, zaključeno je na današnjem pripremnom sastanku članova klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu.

Inače, zasjedanje će započeti polaganjem svečane zakletve zastupnika SBB-a Halila Ljuce, koji u skupštinske klupe sjeda umjesto Šemse Sakovića.

Prije početka 16. redovne sjednice, biće apsolvirano preostalih jedanaest tačaka sa ranije prekinute sjednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Usvojene smjernice za izradu pravilnika o obrazovanju odraslih

Mirsad Arnautović

Brčko: Informacija o provedenoj fiskalizaciji na sjednici brčanskog Parlamenta

Admir Kadrić

Održana četvrta vanredna sjednica brčanske Skupštine

Admir Kadrić