Brčko

Brčko: U tijeku obilježavanje horizontalne prometne signalizacije na području grada i obilaznice

Prošlog tjedna započelo je redovno polugodišnje obilježavanje horizontalne prometne signalizacije na području Brčko distrikta.

Zamjenik ravnatelja za održavanje cestovne mreže u Distriktu u JP “Putevi Brčko”, Jasmin Mešić, kaže kako je obilježavanje krenulo od uže gradske jezgre, škola i vrtića u Brčkom što je označeno kao prioritetno.

„Trenutno je u tijeku i obilježavanje horizontalne signalizacije na obilaznici za što je izdvojeno 50.000 KM, dok će za iscrtavanje na području gradske zone biti utrošeno oko 55.000 KM“, rekao je Mešić.

Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, jesensko obilježavanje horizontalne prometne signalizacije trebalo bi biti završeno do 15. studenog tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button