RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nije usaglašen prijedlog dnevnog reda za sjednicu brčanskog Parlamenta

Predsjednici klubova zastupnika brčanskog Parlamenta danas nisu uspjeli dogovoriti prijedlog dnevnog reda za novu redovnu sjednicu, čije održavanje je predviđeno naredne srijede.

Kamen spoticanja je stav zastupnika iz reda srpskog naroda koji su zahtjevali da se rasprava o Zakonu o planiranju i građenju Brčko distrikta, umjesto na sjednici u srijedu, kako je bilo planirano, odgodi za zasjedanje koje će uslijediti nakon usvajanja budžeta Distrikta za ovu godinu.

„Naš zahtjev je čisto tehničke prirode jer nismo u mogućnosti pregledati sve amandmane na ovaj zakon, s obzirom da su javne rasprave završene sinoć. Tim više, jer je prioritet svih prioriteta budžet“, rekla je predsjednica kluba zastupnika SNSD-a, Slobodanka Ćurčić.

Predstavnici Bošnjaka i Hrvata smatrali su da uvrštavanje Zakona o planiranju i građenju, u zasjedanje u srijedu, nema nikakvih dodirnih tačaka sa budžetom odnosno zasjedanjem koje će biti vanredno i zakazano krajem naredne sedmice.

„Poslovnik mi omogućava da bez ikakvih konsultacija formiram dnevni red sjednice, s tim da se zastupnici na samom zasjedanju izjašnjavaju o njemu. Stoga ću ja učiniti sve da redovna sjednica, naredne srijede, započne, odnosno bude održana“, rekao je predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada donijela izmjenu odluke o carinjenju roba

Suvad Alagić

Vlada Distrikta odobrila niz grantova

Sanita Jerković Ibrahimović

Обиљежавање седмице толеранције у Брчко дистрикту

Radio Brčko