RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nova redovna sjednica Skupštine zakazana za narednu srijedu 23. februara

Nova redovna sjednica brčanskog Parlamenta biće započeta u srijedu 23. februara, a prijedlogom dnevnog reda utvrđeno je 14 tačaka. Ovo je temeljni zaključak danas okončanog pripremnog sastanka kome su prisustvovali predsjednici klubova zastupnika u Skupštini Distrikta. Kroz prvo čitanje, u proceduri će se naći izmjene i dopune Zakona o stečajnom postupku Distrikta.

„Ove izmjene se tiču omogućavanja stečajnim upravnicima da polažu takozvani stručni ispit jer je to do sada, zbog aktuelne pandemije bilo prolongirano pa su istekli zakonski rokovi“, istakao je predsjednik brčanske Skupštine, Siniša Milić.

Siniša Milić

Još jednom je odloženo usvajanje u drugom čitanju Zakona o pčelarstvu te u dogovoru sa brčanskog Vladom i Zakon o praznicima  Distrikta.

„Kao predlagač ovog zakona mogu precizirati da on tretira mogućnost sankcionisanja za sve one koji rade u vrijeme praznika. Naravno, ovaj zakon će imati i svojih izuzetaka jer ako je osmi mart praznik Distrikta, vjerovatno tada nije neophodno recimo zatvarati ugostiteljske objekte, već naprotiv, oni bi trebali da rade. To se odnosi recimo i na novogodišnje praznike. Zato smatram da bi brčanska Vlada svake godine trebala donositi posebnu odluku kojom će navesti izuzetke u primjeni pomenutog zakona“, naglasio je Milić.

Inače, pred zastupnicima će se naći i set odluka kojima se utvrđuju javni interesi, a tiču se infrastrukturnih projekata. Početak pomenute sjednice uslijediće nakon što bude okončano, ranije prekinuto, zasjedanje čiji je nastavak zakazan takođe za srijedu 23. februara od deset sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Skupština odobrila kreditno zaduženje za brčansku “Luku”

Admir Kadrić

Brčanska Kancelarija za reviziju aktivno će djelovati i tokom ove godine

Admir Kadrić

Moguće korekcije Zakona o fiskalizaciji u Distriktu

Admir Kadrić