RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčko

Brčko: Nova sjednica Skupštine Distrikta naredne srijede

Naredna 26. redovna sjednica brčanske Skupštine biće održana iduće srijede, osmog juna, a prijedlogom dnevnog reda predviđeno je 28 tačaka. Ovo je zaključak danas održanog pripremnog sastanka predsjednika Klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu.

Ivo Filipović

„Među setom važnih izmjena i dopuna zakona o kojima ćemo raspravljati, zasigurno da je najznačajniji onaj koji se odnosi na izmjene i dopune Zakona o dohotku u Distriktu. Konkretnim izmjenama se povećava takozvani neoporezivi dio plate sa 500 na 1.200 maraka, čime će uslijediti povećanje plata uposlenima i to je izuzetno važno, naročito za one čije plaće spadaju među najniže u Distriktu“, istakao je predsjedavajući sastanka, dopredsjednik Skupštine, Ivo Filipović.

Inače, pored ostalog, pred zastupnicimna će se naći i Izvještaj o radu Izborne komisije Distrikta, te plan djelovanja iste komisije u ovoj godini. Prije početka nove biće apsolvirano preostalih desetak tačaka, sa ranije prekinute redovne skupštinske sjednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Милић и Филиповић с представником УН-а у БиХ разговарали о програму одрживог развоја

Radio Brčko

Emisija “Gost, muzički urednik” – Esed Kadrić, Siniša Milić i Ivo Filipović

Radio Brčko

U čast hrvatskih branitelja: Obljetnica 27. godina od osnutka Pješačke brigade HVO-a Ravne Brčko

Radio Brčko