RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Novac i dozvole za objekat javnog zdravstva spreman

“Zdravstveni centar Brčko” vratio je na račun Fonda zdravstva 1,2 miliona maraka ranije planiranih za informatizaciju zdravstvenog sistema Distrikta.

Istovremeno, Fond zdravstva je, u budžet Distrikta, namjenski uplatio četiri miliona maraka. Od tog iznosa, polovina će biti usmjerena za izgradnju javnih objekata u zdravstvu, a druga polovina za operativne potrebe u ovoj oblasti.

Sve pomenuto je dio implementacije odluke brčanskog Parlamenta koja je donesena polovinom decembra prošle godine i kojom se želi poboljšati opšta situacija u zdravstvu na području Distrikta.

„Neophodno je da, kroz amandmansko djelovanje, Parlament prezicira i namjenu druga dva, od četiri miliona maraka, koje je Fond doznačio za razvoj zdravstva, a dio bi mogao biti usmjeren i za popravljanje uslova rada u “Zdravstvenom centru” Brezik. Vjerujem da će kompletan novac biti operativan najkasnije sa usvajanjem budžeta za tekuću godinu“, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo brčanske Vlade, Sabrija Čandić.

“Zdravstveni centar” Brčko je, inače, u potpunosti spreman implementirati sav novac za izgradnju objekta koji je ranije srušen i tu lociran tržni centar i benzinska pumpa.

“Mi već imamo svu potrebnu dokumentaciju. Čim nam novac bude doznačen objavićemo tender kako bi zgrada sa garažama i prostorom za administraciju, čim prije, bila gotova. Ovim bi istovremeno oslobodili, za druge namjene, prostore koje sada, naša administracija koristi u Domu zdravlja i centralnoj zgradi Bolnice“, naglasio je direktor “Zdravstvenog centra” Brčko, Nihad Šibonjić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: УНДП донирао 2.400 мантила за потребе здравствених радника

Дражен Ристић

Iz NiP-a Brčko poručili: Gospodo iz menadžmenta JZU „Zdravstveni centar” podnesite ostavke ili se počnite baviti poslom za koji ste plaćeni

Radio Brčko

Smanjuje se broj hospitalizovanih pacijenata u brčanskoj Bolnici

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!