RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture

Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta 26. svibnja je objavio Javni poziv za dodjelu sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture s područja Brčko distrikta.

Odobrena sredstva za ovu svrhu predviđena su u iznosu od 1.450.000 KM.

„Donacije mogu biti dodijeljene isključivo u svrhu pomoći za pokrivanje prihvatljivih troškova nastalih u fiskalnoj 2022. godini te ne mogu obuhvaćati troškove plaća, kupovine zemljišta, darova, zakupa poslodnih prostora i slično“, kazala je Lejla Hogić, predsjednica Komisije za vrednovanje programa i projekata od javnog interesa u resornom odjelu.

Javni poziv ostaje otvoren šest mjeseci, odnosno do 30. studenog tekuće godine.

„Ovo nije način financiranja udruga nego isključivo pomoć za određene situacije i aktivnosti, nabavu oprema i slično. Mi ne možemo predvidjeti kada će nekoj organizaciji biti potrebna pomoć, nekome će zatrebati sada, nekome u listopadu i zbog toga je javni poziv tako dugo otvoren, kako bi se udruge prema novonastaloj situaciji, odnosno potrebi, mogle prijaviti za pomoć tih zahtjevom. Odnosno, kada se nekome ukaže potreba, mi možemo reagirati odgovorom na zahtjev“, obrazložila je Hogić.

Svi zainteresirani za javni poziv za dodjelu donacija, ispunjeni zahtjev s potrebnom dokumentacijom mogu u zatvorenoj kuverti dostaviti u zgradu Vlade Distrikta osobno na šalter br. 6 ili putem pošte na adresu resornog odjela, Bulevar mira br. 1.

Cjelokupan tekst javnog poziva i pripadajuće obrasce za prijavu možete pronaći OVDJE.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencionisanje dijela kamata za 2020. godinu za kupovinu prve nepokretnosti

Radio Brčko

Raspisan Javni poziv za obnovu objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt

Mirsad Arnautović

Brčko: Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu raspisao dva Javna poziva

Gorana Antić