RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Objavljen Javni poziv za financiranje programa i projekata za zaštitu i promociju prava pripradnika nacionalnih manjina

Odjel za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH objavio je Javni poziv za financiranje programa i projekata čiji je cilj zaštita i promocija prava pripradnika nacionalnih manjina.

„Za ovaj Javni poziv iz proračuna Distrikta izdvojeno je 50.000 KM i on će biti realiziran do kraja godine po svim našim pokazateljima. Zajedno smo sa Vijećem za nacionalne manjine kreirali kriterije za odabir programskih i projektnih ideja“, kazao je predstojnik Odjela Nedim Hamzabegović.

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti isključivo one organizacije koje su registrirane da se bave pitanjima zaštite prava nacionalnih manjina i unaprijeđenja života svojih članova.

„Mislim da će na ovaj način nacionalne manjine u Distriktu otvoriti novu fazu svog djelovanja i rada, gdje će brčanska Vlada podržati sve one ideje koje se odnose na unaprijeđenje nihovog života“, dodao je Hamzabegović.

Javni poziv bit će otvoren do 16. prosinca 2022. godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ovogodišnjim Programom samozapošljavanja podržano 56 osoba

Sandra Živković

Јавно отворена 42 пројекта омладинских организација у Брчком

Миљана Ђурђевић

Брчко: Српски представници у власти најоштрије осуђују потез члана Владе Недима Хамзабеговића

Radio Brčko