RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: УНДП донирао 2.400 мантила за потребе здравствених радника

У просторијама Пододјељења за подршку мјесним заједницама, невладиним организацијама и удружењима грађана, данас је уручена донација УНДП-а од 30 пакета за потребе брчанских здравствених радника.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове, Недим Хамзабеговић рекао је да је донација коју чине нестерилизовани мантили реализована у оквиру пројекта „Oдговор на ковид 19“ и пројекта „Јачање улоге МЗ у БиХ“ коју заједнички спроводе ово одјељење и УНДП.

„У борби против вируса корона из наше локалне заједнице исказане су одређене потребе за маскама, рукавицама и мантилима. У претходном периоду рукавице и маске су стигле и подијељене су, а ево данас је стигло 2.400 нестерилизованих мантила које ћемо предати ЈЗУ „Здравстени центар“ Брчко које ће они користити у својим редовним актиовностима“, рекао Недим Хамзабеговић.

Директор ЈЗУ „Здравствени  центар“ Брчко, Нихад Шибоњић истакао је да је ово врло значајна донација јер би без њих врло тешко организовали све послове који се тичу борбе против вируса корона.

„И сами сте упознати да смо имали један велики талас ковид пацијената током претходна три мјесеца. Ситуација се тренутно поправља, међутим тако велики број пацијената захтјева изузетно велике ресурсе што се тиче заштитне опреме. Наравно, свака врста помоћи, а до сада смо их имали од различитих институција, добро дође и служи нам да ову ситуацију лакше превазиђемо“, истакао је Шибоњић.

Шеф Пододјељења за подршку МЗ, НВО и УГ, Аница Радић Савић рекла је да је ова донација плод дугогодишње сарадње са развојним програмом Уједиљених нација у БиХ.

Из Одјељења за стручне и административе послове су нам потврдили да  вриједност овог пројекта износи 20.000 КМ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Završen Javni poziv za pacijentska udruženja

Mirsad Zahirović

Brčko: Novi Zakon o državnoj službi narednog mjeseca na sjednici Vlade Distrikta

Admir Kadrić

Brčko: Raspisan javni poziv za nevladine organizacije u ukupnom iznosu od 200.000 KM

Suvad Alagić