RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko od kineskih fondacija dobilo 490 testova protiv koronavirusa

Kineske fondacije “Fosun” i “Kancer” donirale su BiH pi-si-ar i brze testove vrijedne više od 100.000 dolara kao pomoć za borbu protiv virusa korona, saopšteno je danas iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Iz donacije “Fosun” fondacije koja se sastoji od 4.800 pi-si-ar testova, vrijedne 34.000 dolara, Ministarstvo civilnih poslova uručilo je Veterinarskom fakultetu u Sarajevu 2.827 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1.733 i Pododjeljenju za javno zdravstvo Brčko distrikta u 240 testova.

“Kancer” fondacija donirala je 5.000 kombo IgM/IgG brzih testova, od kojih je Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH uručeno 2.945 komada, Institutu za javno zdravstvo Srpske 1.805 i Pododjeljenju za javno zdravstvo Brčko distrikta 250.

Vrijednost ove donacije je 70.000 dolara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Od posljedica virusa korona preminule tri osobe, a registrovan 101 novi slučaj zaraze

Radio Brčko

Amerika će podijeliti 60 miliona “Astra Zenekinih” vakcina

Radio Brčko

U Hrvatskoj na snagu stupaju nove epidemiološke mjere

Radio Brčko