RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Odjel za zdravstvo ove godine namjerava plasirati 23 miliona KM socijalnih davanja

Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta ove godine treba da za socijalna davanja građanima plasira oko 23 miliona KM budžetskih sredstava.

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić istaknuo je da je utroškom budžeta za ovu godinu izdvojeno za stalnu novčanu pomoć 2,3 miliona KM, dječiji dodatak 8,9 miliona KM, materinski dodatak 2 miliona i 460.000 KM, oprema za bebe na području Brčko distrikta 250.000 KM i djeca pod starateljstvom 120.000 KM.

U fondu solidarnosti na raspolaganju je 200.000 KM, novčana pomoć penzionerima od milion i 370.000 KM, donacije korisnicima socijalno programskih mjera za komunalne usluge 850.000 KM, refundacije porodiljskog odsustva za treće dijete 200.000 KM i refundacije privrednim subjektima za porodiljsko odsustvo od 1,4 miliona KM. Naknade plate za polovinu radnog vremena iznosi 300.000 KM.

Sead Šadić

Odjel je već na početku godine počeo praviti ciljane analize vezane za određena davanja s ciljem utvrđivanja načina dodjele sredstava, ali i provjere istih.

Šadić je napomenuo građane koji imaju saznanja o zloupotrebama kod ostvarivanja prava određene populacije, da su dužni i obavezni da to prijave na e-mail Odjela za zdravstvo, kako bi se kasnije po službenoj dužnosti izvršile dodatne provjere.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započela edukacija na temu “Prva pomoć” u prostorijama Crvenog križa

Gorana Antić

Brčko: Šef Odjeljenja za zdravstvo sastao se s ministrom za boračka pitanja Federacije BiH

Radio Brčko

Brčko distrikt lider u BiH po broju testiranih građana

Radio Brčko