RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održano predavanje za osnovce o upotrebi pirotehnike

Policija Brčko distrikta u saradnji sa Omladinskim centrom „Vermont“ i deminerskim timom Odjela za javnu bezbjednost brčanske Vlade, organizovala je danas u Domu kulture predavanje na temu “Upotreba pirotehničkih sredstava” za učenike Prve osnovne škole.

Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić, kazao je da je današnje predavanje samo nastavak aktivnosti kroz Rad policije u zajednici na različite teme.

“Ove radnje će biti nastavljene i u narednom period s ciljem zaštite učenika u smislu da ne koriste pirotehnička sredstva, odnosno da ih upoznamo na koji način da zaštite sebe i druge. Važno je istaći da je korištenje pirotehnike na način da se uznemiravaju građani, prekršaj koji je snkcionisan Zakonom o javnom redu I miru”, istakao je Emkić.

Direktor Omladinskog centra Vermont Damir Radenković, naglasio je da se tokom predavanja razgovaralo i o drugim temama, te da su se djeca bila veoma aktivna sa pitanjima i davanjima prijedloga.

“Dotakli smo i temu prošnje, i nasilja u školama, te kućnog i ličnog odogoja. Najčešće su postavljali pitanja o nasilju u školama i u porodici, o tome kako oni mogu da se bore protiv toga.Te da ih mi pozivamo u nevladine organizacije da zajedno sa nama osmisle različite projektne aktivnosti, a kojima će oni dati svoj doprinos u cilju smanjenja nasilaj u klupama. Pitali su i kako da reaguju jkada vide dijete da prosi, da li da daju novac ili ne, kome to da prijave i slično”, pojasnio je Radenković.

Učenici Prve osnovne škole, David Gatarević i Edna Čorbadžić o današnjem predavanju su rekli da im je bilo zanimljivo i poučno jer su naučili dosta novoga.

Damir Radenković mišljenja je, kao i sami učenici, da bi trebalo biti više ovakvih predavanja na teme koje interesuju djecu, i to ne samo na inicijativu Policije, nego i na inicijativu nekih drugih nevladinih organizacija i samog obrazovanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom otvorena izložba “Žene humanitarke”

Mirsad Arnautović

Policija Brčko distrikta formirala Operativni štab

Radio Brčko

Brčko: Vermont realizovao „Dan za prijateljstvo“

Radio Brčko