RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Omladinski centar „Vermont“ obilježava Međunarodni dan socijalnih radnika

Danas se obilježava Međunarodni dan socijalnih radnika u sklopu kojeg se stavlja fokus na promovisanje značaja ljudskih odnosa. Ovaj značajni datum u Brčkom, u saradnji sa Udruženjem stručnih radnika socijalne djelatnosti Brčko distrikta BiH i Misijom OSCE-a u BiH, obilježava Omladinski centar „Vermont“, u cilju doprinosa razvoja i afirmacije ove profesije čiji je rad prepoznat kao opšte dobro i od posebnog značaja za zajednicu.

Riječ je o ključnom danu u kojem se socijalni radnici širom svijeta zalažu za postignuća struke i uvode tematsku poruku u svoje zajednice, na radna mjesta i u njihove Vlade kako bi podigli svijest o doprinosu socijalnog rada i potrebama daljnjeg djelovanja.

Ovogodišnja tema usmjerena je na društvene odnose između ljudi, njihovih okruženja i promociju boljih međuljudskih odnosa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Amar Aljukić i Nejra Junuzović pobjednici literarnog konkursa “Zemljo moja”

Radio Brčko

Дан српског јединства, слободе и националне заставе биће сутра обиљежен у Брчком

Radio Brčko

У Брчком данас традиционално обиљежен Дан Републике Српске (Фото)

Radio Brčko