RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Otkazana promocija romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“

Danas se navršava 630 godina od smrti prvog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića za kojeg historičari kažu da je zasigurno među nekoliko najvećih ličnosti bosanske prošlosti.

Tim povodom su BZK „Preporod“ BiH i „Preporod“ Brčko distrikt BiH trebali da organiziraju promociju romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“ autora Jasmina Imamovića, književnika i dugogodišnjeg gradonačelnika Tuzle.

Promocija romana je, međutim, zbog bolesti autora Jasmina Imamovića, morala biti otkazana.

Inače, „Ljetopis o kralju Tvrtku“ šesti je Imamovićev roman. Riječ je o romanu-hronici ispisanom u prvom licu iz ugla ljetopisca i velikog dijaka koji je u knjizi nazvan Hotjan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na današnji dan preminuo Josip Broz Tito

Radio Brčko

Održana promocija romana “Njena strana nezavršene priče” Dženane Hasić Čamo

Suvad Alagić

Brčko: Promocija romana “Otkup sirove kože” Abdulaha Sidrana večeras u 18 sati

Radio Brčko