RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Planinarsko društvo “Granaš” organiziralo “Dane zove 2021.”

Treći po redu „Dani zove“, manifestacija koja predstavlja dan planinarskog društva „Granaš“, a ujedno i obljetnicu otvaranja planinarskog doma Sveti Bernard, održani su proteklog vikenda u Gornjem Zoviku. Ovom prigodom okupili su se brojni članovi više bosansko-hercegovačkih planinarskih društava koji su uz tradicionalnu šetnju kružnim planinarskim stazama, bili u prilici i nazočiti gastro izložbi i kupiti napitke od zove, načinjene po tradicionalnim receptima mještana Zovika, naselja koje je i ime dobilo po ovoj zdravoj biljci.

Predsjednik Planinarskog društva „Granaš“ Filip Filipović kaže kako je ove godine posjećenost Dana zove, zbog situacije s pandemijom, bila nešto manja, ali se ovim putem zahvalio svim sestrinskim društvima koji su pridošli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

„Ove godine smo imali goste čak iz Uskoplja iz Udruge planinara „Raduša“, zatim članovi Planinarskog društva „Konjuh“ iz Tuzle, PD „Čičak“ iz Orašja, Planinarsko-ekološko društvo „Majevica“ iz Srebrnika i mnogi drugi. Ovom prilikom im se zahvaljujem na posjeti. Svako planinarsko društvo ima svoj dan u godini i trudimo se biti dobri susjedi, biti dobri s drugim društvima te posjećivati jedni druge kako bi smo održavali taj krug prijateljstava, prijatelja prirode i planinara“, kaže Filipović.

Nakon okupljanja i hoda planinarskim stazama na obroncima Majevice, uslijedila je podjela zahvalnica planinarima i druženje, razmjena iskustava te tradicionalni objed koji su upotpunili brojni mještani okolnih sela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Članovi Kluba ljubitelja prirode Brčko i Planinarsko društvo Granaš postavili informativno – edukativne table

Radio Brčko

Brčko: Organiziran planinarski izlet za učenike Jedaneste osnovne škole Zovik

Gorana Antić

Brčko: Tročlana ekipa „Granaša“ u pohodu na Ararat, najviši planinski vrh Turske

Radio Brčko