RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Održani 4. Dani zove

Četvrti po redu, tradicionalni Dani zove održani su na izletištu planinarskog društva Granaš, a središnja manifestacija zbivala se u i oko planinarskog doma Sveti Bernard. Uprkos vrelom i sparnom danu, na dužu stazu od 4 sata odlučila se veća grupa planinara, dok je kraću stazu „hladovine“ hodalo nešto manje od 30-ak planinara.

Kao i svake godine do sada, planinari i brojni drugi pristigli gosti počašćeni su planinarskim grahom.
U planinarskom domu bilo je i dovoljnih količina likera i sirupa od zove „Zova iz Zovika“ za konzumaciju, ali i za kućne zalihe.

Članice Z@kluba – fitness klub Zumba iz Brčkog slavile su i rođendan svoje „predvodnice“ Diane Radeljaš, pa je tako dio manifestacije „skrenuo“ ka rođendanskom ozračju.

Posebna zahvala planinarskim društvima: PD Njivce Bijela, HPD Bršljan Jankovac, PD Konjuh Živinice, PD Lukavac, PD Svatovac Lukavac, PD Čičak Orašje, PD Tikvica Županja, HPD Cibalija, Z@Klub Brčko, PD Zafir Gračanica, PD Platani Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Organiziran planinarski izlet za učenike Jedaneste osnovne škole Zovik

Gorana Antić

Članovi Kluba ljubitelja prirode Brčko i Planinarsko društvo Granaš postavili informativno – edukativne table

Radio Brčko

Brčanski “Granaš” na najvišem planinskom masivu Himalaja

Radio Brčko