RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počelo jesenje održavanje cestovne infrastrukture

Javno poduzeće „Putevi Brčko“ trenutno provodi jesenje radove na održavanju horizontalna i veriklane prometne signalizacije na području Distrikta. Prema riječima zamjenika direktora ovog poduzeća Jasmina Memiševića u jeku su radovi na obilježevanju ulica, stajališta, pješačkih prijelaza i parking površina na gradskim i prometnicama u zonama Istok i Zapad.

Trenutno se vrši i zamjena uništenih prometnih znakova. Meta vandalizma su, kaže Memišević, najčešće znakovi s dvojezičnim pismom, te prometna ogledala, kao i ostali znakovi na kojim se ispisuju uvredljivi sadržaji.

Za održavanje vertikalne signalizacije na godišnjoj razini poduzeće izdvaja oko 100.000 maraka, dok se za održavanje horizontalne signalizacije izdvaja duplo više.

S obzirom da se u Distriktu nerijetko dešavaju prometne nezgode zbog brze vožnje, a prema zahtjevima građana, iz poduzeća poručuju da se u suradnji nadležnim vladinim odjelom trenutno priprema elaborat o dabiru lokacija za postavku dodatnih usporivača prometa, koji će pojačati sigurnost pješaka i vozača.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U prvoj polovini godine JP “Putevi” Brčko bilježi porast prihoda od naplate parkiranja

Sandra Živković

Brčko: Za neplaćanje dnevnih karata preko 1.000 tužbi u prošloj godini

Radio Brčko

Brčko: Izvršne presude zbog neplaćenog parkiranja

Admir Kadrić