Brčko

Brčko: Podrška Ambasade SAD-a u BiH u prevenciji i borbi protiv korupcije

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić sastao se danas u Brčkom sa Erikom Larsonom Višim savjetnikom za borbu protiv korupcije pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Žarkom Ćosićem direktorom Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka razgovaralo se o strateškim i pojedinačnim aktivnostima Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Kancelarije za za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Erik Larson viši savjetnik za borbu protiv korupcije pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH, naglasio je značaj integrisanih istraga u borbi protiv korupcije. Takođe je istaknuto da  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini daje snažnu podršku prevenciji korupcije i borbi protiv svih vidova korupcije.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Kancelarija za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, samostalno i u saradnji sa drugim institucijama, bezrezervno će nastaviti aktivnosti u suprotstavljanju svim oblicima korupcije na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button