Brčko

Brčko: Konačna rang lista stipendista bit će objavljena za deset dana

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta je jučer objavilo preliminarnu rang listu stipendijsta za ovu godinu na koju nezadovoljni kandidati imaju pravo prigovora u narednih osam dana. Na Javni poziv za dodjelu stipendija ove godine su se prijavila 303 studenta od kojih pravo na stipendiju može ostvariti njih 170.

Aleksadar Maksimović

„Nakon što je jučer javno objavljena preliminarna lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju u ovoj godini svi oni koji iz nekog razloga žele da upute prigovor imaju priliku da to urade u narednih osam dana”, istakao je Aleksadar Maksimović, šef Pododjela za visoko obrazovanje.

Drugostepena komisija će u narednih desetak dana izvršiti analize svih prispjelih prigovora nakon čega će biti objavljena konačna rang lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju u ovoj godini.

Šef Pododjela za visoko obrazovanje je dodao da je među aplikantima za ovogodišnje stipendije najveći broj onih koji studiraju tehničke i medicinske fakultete, a da je sve manje onih koji upisuju ekonomski i druge društvene smijerove.

Iznos pojedinačne stipendije u Brčko distriktu je 200 konvertibilnih maraka, a dodjeljuju se redovnim studentima od 01. januara do 30. septembra tekuće godine.

Brčko distrikt godišnje stipendira oko 500 studenata na različitim godinama studija za šta se iz budžeta distrikta izdvaja preko milion KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button