RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pokretni mamograf u ponedjeljak, 7. septembra, na parkingu isped prostorija Udruženja “Brčansko srce”

U okviru saradnje Udruženja “Brčansko srce” sa udruženjem „Think Pink – Zajedno smo jedno“ i zajedničkog  projekta „Dani zdravlja“, u ponedeljak 07.9.2020. godine u 9 i 30 sati će u Brčko stići pokretni mamograf.

Kombi sa mamografom će biti smješten na parkingu JP “Putevi Brčko” ispred prostorija udruženja “Brčansko srce” odnosno na velikom parkingu pored kafe – bara “Vozić”.

Ponedeljak i utorak će se obavljati besplatni mamografski pregledi za ukupno 100 žena.

Prilikom održavanja “Dana zdravlja”, morat će se ispoštovati sljedeće procedure:

  1. Pažljivo će se isplanirati dolazak žena po satnici – tačno zakazan termin pregleda (jedna žena na svakih 10 minuta) bez okupljanja žena na mjestu pregleda
  2. Obavezno nošenje maske i razmaka medđ ženama, svaka žena mora dezinficirati ruke pri dolasku i izmjeriti temeraturu
  3. Na našoj lokaciji ćemo nadgledati provođenje socijalne distance (razmak između žena 2 metra), nošenje maski, mjeriti će se za svaku ženu koja dođe na pregled
  4. Na samom mamografskom pregledu, bit će preduzete mjere zaštite, odnosno aparat će biti dezinfikovan nakon svakog pregleda, a i na ulazu u prostor za pregled, ruke svake žene će biti još jednom dezinficirane.

Inače, projekat „Dani zdravlja“ se organizuje i realizuje sa još 20 nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine u sklopu nacionalne „Think Pink Mreže“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: „Brčansko srce“ na Trgu mladih dijelilo ružičaste vrpce

Sanita Jerković Ibrahimović

Besplatni mamografski pregledi u Brčkom: Na daljne pretrage upućeno osam žena

Radio Brčko

“Brčansko srce”: Nalazi mamografskih pregleda pokazali osam suspektnih slučajeva

Sandra Živković