RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija identifikovala izvršioce oštećenja natpisa „Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF“

Dana 09.01.2022. godine u 00,33 sati, putem telefona Policiji je prijavljeno da je u poslednjih pola sata od strane nepoznatih lica u naselju Ivici na betonskoj ogradi mezarja išaran grafit na kojem piše Srebrenica. Odmah nakon zaprimanja prijave od strane policijskih službenika na licu mjesta je izvršen uviđaj kojom prilikom je utvrđeno da su od strane nepoznatih lica preko postojećeg natpisa „Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF“, cijelom dužinom ispisane vodoravne linije.

O zaprimljenoj prijavi i utvrđenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega su preduzimane intenzivne mjere i radnje na identifikaciji počinilaca i njihovog motiva.

Dana 18.01.2022. godine nakon prikupljenih operativnih informacija i složene kriminalističke obrade u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH su privedena lica B.M. rođen 2002. godine, M.K. rođen 2003. godine i R.L. rođen 2002. godine, svi iz Brčkog koji su u potpunosti priznali izvršenje navedenog djela.

Nakon preduzimanja potrebnih radnji dokazivanja i izvršenih konsultacija sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH u cilju konačne pravne kvalifikacije, definisano je da predmetni događaj ne sadrži elemente bića krivičnog djela, te da se isti procesuira kao prekršaj.

S tim u vezi, Policija Brčko distrikta BiH će Osnovnom sudu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uputiti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedena tri lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 9. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Banjaluka: Nakon jučerašnjih privođenja na Trgu Krajine danas prisutna Policija

Radio Brčko

Додик: Полицију не смије нико понижавати

Radio Brčko

Policija uhapsila 20 osoba u Zavidovićima, Tešnju i Maglaju

Radio Brčko