RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Položeni vijenci i cvijeće na Spomenik palim braniteljima u Boderištu

Obilježavajući dan Svih Svetih, udruge proistekle iz Domovinskog rata 108. HVO pješačke brigade Ravne Brčko, jutros su započele tradicionalno polaganje cvijeća i vijenaca na spomenike palim braniteljima. Tim povodom upriličena je Sveta misa u crkvi Dubrave od 7:30 sati, te u 10 sati polaganje cvijeća na spomeniku u Boderištu.

„Prije svega podsjećanje na one koji su dali svoje živote da bismo mi danas slobodno živjeli i to je najmanje što za njih možemo učiniti. Čvrsto vjerujemo da su oni, zbog veličine svoje žrtve, za sve nas na neki način „sveci“ i stoga, upravo na današnji dan ih se i prisjećamo“, istakao je prilikom polaganja vijenaca na Spomeniku braniteljima u Boderištu, u ime braniteljskih udruga proisteklih iz 108-HVO brigade Ivo Anđelović, predsjednik Udruge obitelji poginulih. 

Međuu okupljenim predstavnicima političkih partija, obiteljima poginulih, te zapovjedništvama brigada, bio je i zapovjednik Martin Frančešević, koji je ponovio da je veoma važno i na ovaj način se prisjećati svih poginulih.

„Kad je riječ o poboljšanju materijalnog statusa braniteljske populacije, rade se određene izmjene zakona, što se odnosi prije svega na stopostotne ratne vojne invalide, te demobilisane borce, što uključuje i pripadnike sa područja Distrikta“, naglasio je Frančešević, koji je i pomoćnik Federalnog ministra za boračka pitanja.

Inače, cvijeće i vijenci će danas biti položeni i na Centralnom spomeniku u središtu Brčkog, od 16 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У Бодеришту одржана миса у знак сјећања на осам погинулих бранилаца

Vladimir Matijević

Brčko: Veterani HVO-a krenuli pješice u Vukovar

Admir Kadrić

Brčko: Obilježena godišnjica napada na Boderište

Mirsad Arnautović