Brčko

Brčko: Pripadnici Gorske službe spašavanja boravili na obuci na lokalitetu Igmana

Tokom vikenda novi pripadnici Gorske službe spašavanja Brčko distrikt BiH su boravili na obuci koja će trajati četiri vikenda. Obuci su prisustvovali i pripadnici Specijalne policije Brčko distrikta BiH. Obuku je organizovala Gorska služba spašavanja Federacije BiH i izvođena je na lokalitetu planine Igman. Svi polaznici obuke su pokazali veliku zainteresovanost za rad na terenu kao i timski rad.

Ovim putem je nastavljena dobra saradnja GSS Brčko distrikta BiH sa Policijom Brčko distrikta BiH, gdje su zajedničkim radom na terenu pokazali spremnost za timski rad. Na povratku sa obuke pripadnici GSS Brčko i Specijalne policije Brčko su to i pokazali. U blizini mjesta Kladanj naišli su na vozilo koje je sletilo u provaliju, te su pružili asistenciju djelatnicima Hitne pomoći Kladanj.

Stariju žensku osobu su izvukli iz auta, te izvršili izvlačenje iste iz provalije, a zatim je smjestili u sanitetsko vozilo kojim je transportovana u Hitnu pomoć Kladanj. Čestitke pripadnicima naše Specijalne policije kao i članovima GSS-a koji su učestvovali u ovoj intervenciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button