RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Produžen pritvor osumnjičenima za otmicu i ubistvo Z.E.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH produžo je po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH pritvor na još dva mjeseca H. N., D. S., H. S. i Š. S., svi sa područja Brčko distrikta BiH, koji su osumnjičeni da su oteli i lišili života Z. E. iz Čelića i time izvršili krivična djela – Otmica iz člana 177. stav (2) i Ubistvo iz člana 163. stav (2) tačka 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Ovakvu odluku sud je donio nakon što je utvrdio da i dalje postoje razlozi za određivanje pritvora propisani odredbom člana člana 132. stav (1) tačke b) i d) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Osumnjičenima je pritvor određen i zbog toga što se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, dok je osumnjičenom Š. S. pritvor produžen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva iz člana 132. stav (1) tačka a).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Основни суд уприличио Дан отворених врата

Vladimir Matijević

Brčko: Za ubistvo Slavena Marčete izrečena presuda od četiri godine zatvora

Radio Brčko

Brčko: Određen jednomjesečni pritvor službeniku Osnovnog suda Aladinu Biseru

Radio Brčko