Brčko

Sa državnog nivoa 170.000 maraka za projekte u Brčko distriktu BiH

Državna komisija za podršku održivom povratku u BiH odobrila je 170.000 maraka za provođenje projekata, po zahtjevu nekoliko odjeljenja brčanske Vlade.

Sead Šadić

„Prvi put je, po ovom osnovu, podršku dobilo nekoliko projekata kao što je onaj preko Odjeljenja za javnu sigurnost, gdje je obezbijeđeno 50.000 maraka za nastavak adaptacije objekta namijenjenog interventnom zbrinjavanju izbjeglih i lica iz takozvanih marginalizovanih grupa. Pored toga, identičan iznos odobren je Medžlisu Islamske zajednice Brčko za adaptaciju „Ruždije“, kao i 20.000 maraka za sanaciju porte i hrama, stradalog u poplavama u Vučilovcu. Tu je i 17.000 maraka za opremanje fiskulturne sale u povratničkom naselju Omerbegovača“, rekao je član državne Komisije za podršku održivom povratku u BiH i glavni koordinator Vlade Distrikta, Sead Šadić.

Za svaki od projekata, čiji su rokovi za završetak najduže godinu dana, biće potpisan poseban ugovor sa tačnim hodogramom aktivnosti.

„Moram istaknuti da je ovo prvi put da je Distrikt dio ovakog globalnog projekta, te da novac ne bi bio osiguran da se za to nisu svojski založoli gospoda, Dževad Mahmutović i Edin Ramić, kao članovi ove komisije, “naglasio je Šadić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button