RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Promovisan prvenac Nede Kozomare “Senka Nade”

Neda 2

Zbirka kratkih priča „Senka nade“, knjiga prvenac, kolumnistice i doskorašnje uposlenice „Radija Brčko“, Nede Kozomare, predstavljena je sinoć pred više od 300 okupljenih u gradskom Domu kulture.

O dvadesetpet kolumni i dvadeset istinitih životnih priča, govorili su recenzenti i lektori Mara Simikić, Marica Lakić, profesor dr Stevan Stević, te u ime izdavača brčanske „Prosvjete“, predsjednik Dragan Tomić, te uredik Savo D. Teodorović.

„Ponosna sam na moje prijatelje koji su i večeras došli da mi daju podršku u potpunosti razumjevši tendenciju mog pisanja. Željela sam da, i na ovaj način, bacim svjetlo na neke fine odnose među ljudima odnosno da ukažem na to da ljudi međusobno treba da njeguju lijepu riječ jer ništa nas ne košta da kažemo nešto lijepo jedni drugima i jedni o drugima“, istakla je nakon promocije, Neda Kozomara.

Knjiga je, inače, publikovana u izdanju brčanske “Prosvjete” čiji predsjednik Dragan Tomić je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo, te obećao dalju podršku Kozomari u njenom radu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

DANI GROMA

Radio Brčko

Rođen

Radio Brčko

Ni smrt nije što je bila, a kamoli život!

Radio Brčko