RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Započeli pripremni radovi za projekt izgradnje Kamernog teatra u Brčkom

U tijeku su pripremni radovi za projekt rekonstrukcije objekta kod zgrade Islahijeta koji je namijenjen za Kamerni teatar, a čiji su investitori Odjel za javne poslove i Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta.

Za prvu fazu projekta koja podrazumijeva izvođenje grubih građevinskih radova, odnosno sanaciju zidova, temelja i krovne konstrukcije te zatvaranje prostora vanjskom stolarijom iz Proračuna Distrikta je izdvojeno 696.000 KM.

„Ovaj posao je vrlo zahtjevan iz razloga jer se radi o objektu stare zgradnje i koji je pod zaštitom države kao objekt od ambijentalne vrijednosti. Rok za izvođenje prve faze radova je 120 radnih dana odnosno trajat će najmanje pola godine, a njegova realizacija najprije ovisi od vremenskih uvjeta“, rekla je Jelena Duvnjak, šefica Sektora održavanja u Uredu za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta.

Nakon završetka prve faze radova, trebao bi uslijediti rad na unutarnjem uređenju prostora koji se sastoji od četiri posebna funkcionalno spojena objekta, a koji će predstavljati veliku investiciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započinje rekonstrukcija stadiona malih sportova “Blatuša”

Suvad Alagić

Брчко: Почиње реконструкција улице Бранислава Нушића

Дејана Крстић

Milić: Rekonstrukcija postojećeg mosta Brčko-Gunja najoptimalnija

Sanita Jerković Ibrahimović