RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Radovi u Uzunovića ulici teku nesmetanom dinamikom

Trenutno se na ulazu u centar grada iz pravca Bijeljine u Uzunovića ulici vrše radovi rekonstrukcije stare i postavljanja nove kolovozne trake.

Ing. Dragan Peštić, koordinator Nadzornog tima Vladinog Odjela za javne poslove koje je nositelj projekta rekonstrukcije i sanacije kolovoza u Ulici Uzunović, kazao je da radovi koji su započeli u oktobru 2018., teku nesmetanom dinamikom, a da se puštanje kolovoza u redovan promet očekuje sredinom maja ove godine.

Vremenski uslovi su prema riječima nadležnih, idealni, a radovi nisu vršeni svega 20-ak dana, uključujući i praznike.

Usljed izvođenja radova nema zastoja u saobraćaju, a na dijelu kolovoza koji još nema novi asfalt i vozači i pješaci ponašaju se vrlo disciplinovano.

Ulica Uzunovića koja jednim svojim krakom ide ka Srpskoj Varoši rekonstruiše se u dužini od oko 500 metara, a za ove radove iz kapitalnog budžeta Brčko Distrikta izdvojeno je oko 1,5 miliona KM. Radovi podrazumijevaju i postavljanje nove ulične rasvjete.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обустава саобраћаја од 26. фебруара до 4. марта

Radio Brčko

Brčko: Rekonstruiše se infrastruktura u MZ Meraje

Suvad Alagić

BiH želi rekonstruirati 11 graničnih prijelaza te 13 pograničnih

Radio Brčko