RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Roditelji za pohađanje nastave u školama

Nova školska godina u Brčko distriktu počinje sedmog septembra, a Krizni štab Brčko distrikta tim je povodom donio Protokol o uslovima za odvijanje nastave sa definisanim obavezama Odjela za obrazovanje, škola, školskog osoblja, učenika i roditelja.

Direktori brčanskih osnovnih i srednjih škola, shodno preporukama Protokola o početku odvijanja nastave u Brčko distriktu, uveliko se spremaju da, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, klasično odvijanje nastave započne na vrijeme i bez problema.

Orjana Milošević, direktor I OŠ Brčko kazala je, nakon pažljivog čitanja Protokola, da je ovo jedna sasvim nova i izazovna situacija za sve prosvjetne radnike, pa samim tim i za učenike i nastavnike.

Orjana Milošević

Ona je navela da su pred svima velike obaveze i iskazala nadu da će svi biti odgovorni, svjesni situacije da se buduća nastava mora odvijati uz poštivanje Protokola, uz poseban apel u vezi sa roditeljskom odgovornošću.

Amela Helać, direktoricu J.U. Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko navela je da će se nastava odvijati u kordinaciji sa Odjelom za obrazovanje i napomenula da je sa strane epidemiološke zaštite i nastavnog kadra i učenika, sve spremno za počteak odvijanja nastave u brčanskoj Gimnaziji u novonastalim okolnostima.

Amela Helać

Roditelji djece koje smo anketirali metodom slučajnog uzorka, nepodijeljenog su mišljenja da je klasično izvođenje nastave daleko bolja opcija za sticanje znanja i obrazovanja od online ili email komunikacije.

S druge strane, dosta toga u odvijanju nastave zavisiće i od buduće epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Dvije osobe preminule, a registrovano devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovan 161 novi slučaj zaraze virusom korona, a dvije osobe preminule

Radio Brčko

Od posljedica virusa korona preminula jedna osoba, a registrovano 77 novih slučajeva zaraze

Radio Brčko