RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Saopštenje za javnost-Institucije Brčko distrikta BiH osudile napad na novinara Mirzu Derviševića

U ime institucija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, najoštrije osuđujemo kukavički napad na našeg sugrađanina Mirzu Derviševića, novinara i urednika brčanskog  portala „Times.ba“.

Pružamo bezrezervnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u nastojanju da što prije otkrije počinioca i  motiv ovog brutalnog napada.

Energična reakcija nadležnih institucija na otkrivanju i kažnjavanju odgovornih  treba da pokaže da je Brčko distrikt BiH sredina u kojoj postoji nulta tolerancija  prema svim aktima nasilja, bez obzira na motiv, a naročito ako je ono povezano sa medijskim izvještavanjem.

GRADONAČELNIK                                                  ZAMJENIK GRADONAČELNIKA

prim. dr. Zijad Nišić                                                            dr. sc. med. Anto Domić

 

 

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE                                       POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE

mr.sc. Siniša Milić                                                                        Ivo Filipović

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Reakcija Pravosuđa Distrikta o slučaju brčanskih advokata

Radio Brčko

Sattler: Sloboda medija u BiH i dalje suočena sa izazovima

Radio Brčko

Brčko: Pod nadzorom 604 osobe, nema novozaraženih

Sandra Živković