RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Crvenom križu Distrikta donirana tri vozila

Crvenom križu Brčko distrikta danas su uz svečanu ceremoniju donirana tri vozila, dva za program „Starenje i zdravlje“ i jedno za potrebe cjepilnog procesa na području Brčko distrikta. Vozila su nabavljena uz podršku Švicarskog Crvenog križa u BiH, Međunarodnog komiteta Crvenog križa te Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta.

Tajnik Crvenog križa Brčko distrikta, Denis Šehanović je istaknuo kako je donacija značajna na putu za rast i razvoj ove organizacije te kako će značajno unaprijediti njegovo djelovanje i povećati kapacitete za rad u korist zajednice. On je naglasio kako je posebno važna donacija vozila za tzv. hladni transport cjepiva od skladišnih prostora do cjepilnih punktova, ali i za projekt „Starenje i zdravlje” koji je već otpočeo s aktivnostima.

„Vozilo za hladni transport bi trebalo osigurati da se cjepivo, kada dođe u Brčko, uredno skladišti u skladištima Javnog zdravstva, da ga mi ne ugrozimo prilikom samom transporta do najudaljenihih centara koji će u jednom trenutku biti punktovi za cijepljenje. A sam projekt „Starenje i zdravlje“ planira do kraja godine obuhvatiti 40 obitelji, međutim, čitav projekt trebao bi da završi 2024. godine i do tad bi mi kao organizacija trebali da opslužujemo oko 160 korisnika, a ova donacija vozila će nam uvelike pomoći“, kaže Šehanović.

Uručivanje doniranih vozila Crvenom križu Distrikta izvršili su predstojnik brčanskog Odjela za zdravstvo Sead Šadić, direktorica ureda Švicarskog Crvenog križa za BiH Mihela Hinić te šef delegacije međunarodnog komiteta Crvenog križa u BiH Elmir Camić koji su suglasni da je suradnja s brčanskim Crvenim križem uvijek bila na visokoj razini te da će se dobra praksa nastaviti i ubuduće.

„To su ljudi koji su tijekom pandemije prvi izašli s jasnim planom akcije, s jasnom vizijom kako odgovoriti na novonastale potrebe i nismo oklijevali ni jednog trena upravo podržati te napore i moram reći da taj primjer akcije, primjer suradnje, primjer pravovremenog, humanitarnog odgovora na novonastale potrebe može samo biti primjer ne samo ovdje u BIH, nego i šire“, kazao je Camić.

Današnja donacija tri vozila Crvenom križu Brčko distrikta ukupno je vrijedna 110.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Od ove godine u Distriktu aktivan Program prevencije i brige o djeci žrtvama roditeljske zlouporabe

Sandra Živković

Brčko: Sattler uručio ključeve terenskih vozila za potrebe Inspektorata i Odjeljenja za poljoprivredu

Mirsad Arnautović

Brčko: Crveni križ pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć unesrećenima u Turskoj

Gorana Antić