RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Skenlan će pratiti realizaciju rebalansa budžeta, a očekuje i izgradnju Spomenika civilnim žrtvama rata

Sama struktura usvojenog trošenja rebalansa budžeta Distrikta za ovu godinu u iznosu od 28 miliona maraka biće posebno u fokusu supervizora za Brčko Majkla Skenlana. On takođe očekuje da do oktobra mjeseca u središtu grada bude izgrađen i spomenik svim civilnim žrtvama minulog rata bez obzira na vjeru i naciju, za što je na njegovo insistiranje u rebalansu izdvojeno pola miliona maraka.

„Od medija u Brčkom očekujem da javno i detaljno izanaliziraju većinu od oko 400 usvojenih amandmana na rebalans, kako bi provjerili da li su baš svi usmjereni za dobrobit zajednice, s obzirom da je korišteno takozvano ‘diskreciono pravo’ prilikom njihovog predlaganja“, naglasio je Skenlan.

Kad je riječ o izgradnji Spomenika civilnim žrtvama minulog rata bez obzira na naciju i vjeru, a koje su stradale na području bivše opštine Brčko, odnosno sadašnjeg Distrikta, supervizor je kategoričan.

“Iskreno, na moje insistiranje je u rebalansu izdvojeno 500.000 maraka za izgradnju navedenog spomenika. Razlog za ovakav moj zahtjev leži u ranije već izdatom ‘Nalogu’ od strane supervizora. Inače, mene data ovlaštenja obavezuju na potpuno provođenje arbitražne odluke u svim njenim segmentima, što uključuje i pomenuti nalog“, zaključio je supervizor Skenlan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor Scanlan čestitao JP „Putevi Brčko“ na priznanju za dobru tendersku praksu

Radio Brčko

Za nastavak reformi u Brčkom, neophodno formiranje vlasti ove godine

Radio Brčko

Supervizor za Brčko i ambasadorica Francuske u BiH posjetili Luku

Mirsad Arnautović