RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Smanjiti izdvajanja za sudske presude

Prijepodnevni dio zasjedanja brčanskog Parlamenta, pored nekoliko pauza, okarakterisala je kraća rasprava o Deklaraciji o unapređenju informatizacije u javnim službama i institucijama Distrikta, te Izvještaj o izdacima za sudske presude i vansudska poravnanja odnosno, u ovom kontekstu, izdvajanja iz budžeta, koje je uradila Kancelarija za reviziju javnih službi i institucija Distrikta.

Ova izdvajanja su, u revidiranom periodu, od 2012. do 2017. godine, porasla sa 1,2 miliona na 3,5 miliona maraka – navodi se u izvještaju.

„Treba učiniti maksimum kako bi se smanjila izdvajanja za sudske presude i to na način da se prilagode zakonke odredbe, što se naročito odnosi na izmjene i dopune Zakona o parničnom postupku. Naročito je važno, pokušati, posredstvom instituta mirnog rješavanja sporova, preduprijediti sudske procese“, rekao je glavni revizor, Nekir Suljagić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Parlament: Podjele oko Zakona o javnoj imovini

Admir Kadrić

Brčanski Parlament usvojio treći rebalans budžeta Distrikta

Admir Kadrić

Skupština Distrikta nastavlja analizu utroška električne energije i njenog plaćanja

Admir Kadrić