Brčko

U Brčkom obilježen Međunarodni dan volontera

U povodu 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera, brčanski Crveni križ i Asocijacija srednjoškolaca, lokalni tim Distrikta, organizirali su danas zajedničku akciju na Trgu mladih i u Četvrtoj osnovnoj školi, s ciljem upoznavanja građana o njihovim aktivnostima, a s fokusom na volonterski rad.

Jedno dobro djelo ne zahtijeva puno vremena, a nekome znači život. Misija volontera zahtijeva više vremena, ali i truda, posvećenosti, a nadasve elana.

Azra Pezerović, volonterka Crvenog križa ističe da je u ovoj organizaciji četiri godine, te da joj angažman kroz humanitarni rad pomaže u shvaćanju razlika, ali i stjecanju osobnih vještina za buduće zanimanje.

Članica Asocijacije srednjoškolaca BiH Edna Mulić podsjetila je na značaj današnjeg dana, s akcentom na realizirane projekte – Dvije škole pod jednim krovom i Kopija vrijedi. 

Nekim volonterima besplatan angažman u nevladinom sektoru može pomoći u životnom opredjeljenju. Zahvaljujući tome Alen Hadžić, član Spasilačke jedinice Crvenog križa, sebe vidi kao budećeg vojnika.

Crveni križ Brčko distritka, između ostalih aktivnosti, trenutno pomaže bihaćkom Crvenom križu u održavanju kampa za migrante.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button