RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vlada odobrila isplatu sredstava nevladinom sektoru

Vlada Brčko distrikta je, na danas održanoj sjednici, usvojila Program utroška sredstava u Odjeljenju za stručne i administrativne poslove u kojem je predviđeno da za 31  nevladinu organizacija, udruženje građana ili mjesnu zajednicu budu raspoređena sredstva u iznosu od 165.000 KM.

“Polovina tih sredstava ide omladinskim organizacijama koje su pisale svoje projekte i  programe po raspisanom javnom pozivu, a druga polovina za sve ostale organizacije” kazao je Srđan Blažić, šef ovog odjeljenja.

On je dodao da izmjene Zakona o udruženjima i fondacijama trebaju konačno definisati i precizirati kriterije za dodjelu sredstava nevladinom sektoru.

Vlada Brčko distrikta je, na današnjoj sjednici, usvojila Plan održavanja javnih površina u Brčko distriktu u narednoj godini, te odložila izmjene Zakona o Direkciji za finansije koji predviđa da u buduće direktor ove institucije bude biran na mandatni period od četiri godine. Sjednica je prekinuta kod rasprave o izmjenama Zakona o Vladi Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada razmatrala nacrt Zakona o izmjeni Zakona o fiskalizaciji

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Za razvoj sporta i kulture odobreno 1,45 milijuna maraka

Radio Brčko

Vlada Distrikta odobrila niz grantova

Sanita Jerković Ibrahimović