RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U nedelju edukacija o “api-terapiji” na koju su pozvani svi zainteresovani stanovnici

Udruženje pčelara Brčko distrikta će, u nedjelju od 10 sati, u gradskom Domu kulture upričiti edukaciju na temu „api terapije” odnosno tretmana zrakom iz košnica osoba sa respiratornim poteškoćama. Predavač je magistar Armin Nuhanović, predsjednik Skupštine Asocijacije api-terapeuta BiH.

„Ovo nije samo terapija zrakon iz košnica koja pomaže osobama s poteškoćama u disanju, već ona uključuje i sve druge pčelinje i proizvode od meda koji su gotovo svima dostupni. Stoga smatram da će ova edukacija biti zanimljiva ne samo za pčelare već i za sve druge građane“, naglasio je edukator Armin Nuhanović.

Inače, na ovu edukaciju, najavljen je dolazak pčelara ne samo iz Brčkog i BiH već i iz zemlja regiona. Kraj jeseni i početak zimskog perioda je period kada u pčelinjaku ima manje posla, pa je upravo stoga navedeno razdoblje u godini i najprihvatljivije za različite edukacije.

„Poznato je da smo mi pčelari, jedna od najbolje edukovanih grupa, koja jednostavno mora pratiti sva kretanja unutar svoje privredne grane, kako bi unapređivali vlastitu proizvodnju. Upravo stoga naročito nam je drago što smo uspjeli sve pripremiti i za vrstu edukacije koja se odnosi na „api-terapiju“, te pozivam ne samo pčelare, nego i sve druge koje zanima ova vrsta edukacije, da u nedelju 12. decembra u 10 sati budu u gradskom Domu kulture“, naglasio je predsjednik Udruženja pčelara Brčko distrikta, Veljko Živanović.

Ovaj skup će inače biti iskorišten i za dodjelu priznanja za najbolje uzorke meda, koje je nedavno ocjenjivao stručni žiri upravo u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Vermont” organizovao edukaciju za srednjoškolce na temu pisanja biografije

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Održana edukacija za prvi modul Inkubatora poslovnih ideja

Radio Brčko

JU Tehnička škola: Edukacija iz pružanja prve pomoći

Radio Brčko