RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U stanici GSS-a proteklog vikenda uspješno održana obuka iz prve pomoći

Na lokalitetu Mjesne zajednice Islamovac u stanici Gorske službe spašavanja proteklog vikenda je održana obuka iz pružanja prve pomoći.

Vježba na terenskom, hitnom pružanju prve pomoći, eventualno većem broju unesrećenih na otvorenom, odnosno šumovitom ili planinskom prostoru, bila je ključna svrha ovog treninga, rekli su iz Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta.

Kako bi pravovremeno odgovorili na krizne i opasne situacije, pripadnici Odjela Javne sigurnosti redovno sprovode aktivnosti s ciljem da odgovore na zadatke kada je u pitanju spašavanje unesrećenih građana Brčkog i okoline.

Pokazna vježba u Islamovcu se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela, a na treningu je učestovalo ukupno 18 polaznika koji su usvojili novo znanje i tehnike spašavanja na nepristupačnim terenima.

“Uspješnu obuku je prošlo sedam pripadnika Odjela javne sigurnosti, šest iz Crvenog krsta Brčko, te pet pripadnika Gorske službe spašavanja”, rekao je Mirsad Hasanbašić, v.d. šefa Odsjeka civilne zaštite.

Pokrovitelj održane obuke je američka ambasada u BiH koja je dugodišnji partner Odjela za javnu sigurnost.

“Spasiocima koji su uspješno prošli obuku dodijeljeni su i certifikati, a na petnaestodnevnu obuku u Tursku su otišla tri pripadnika Odjela za javnu sigurnost, gdje će biti osposobljeni za spašavanje unesrećenih pod vodom i na vodi”, dodao je Hasanbašić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada usvojila Pravilnik o uvećanju plaće u Odjelu za javnu sigurnost

Radio Brčko

Brčko: Puštanje u rad tri područna vatrogasna doma sredinom sljedeće godine

Sandra Živković

Brčko: Vodostaj u porastu, stanje stabilno

Sandra Živković