RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Učestale prijave prevara putem društvenih mreža

Policija Brčko distrikta BiH upozorava da su, u posljednje vrijeme, česte prijave građana o pojavi lažnih stranica na društvenoj mreži Facebook, u kojima se prilikom oglašavanja pozivaju građani da učestvuju u lažnim nagradnim igrama određenih pravnih lica-firmi, gdje će dobiti vrijedne nagrade. Učešće u istima je navodno moguće uz uslov da građani dostave fotografiju lične karte i daju ostale lične podatke, te adresu i broj telefona.

Policija Brčko distrikta BiH preduzela je niz mjera i radnji na prikupljanju informacija i dokaza u zaprimljenim prijavama koje građani podnose ili za koja saznaju po službenoj dužnosti.

Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lakim zaradama novca i da zaštite svoje profile, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolje je da posjete zvanične sajtove firmi koje se pominju u istima te da ukoliko građani budu predmet prevare, to odmah prijave Policiji Brčko distrikta BiH na besplatni broj 122.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policijska akcija “Cer”: Među osumnjičenima i jedan pripadnik policije

Admir Kadrić

Добој: Непозната особа уцјењује мушкарца због обнажених фотографија

Radio Brčko

Facebook će zaposliti još deset hiljada radnika u EU kako bi radili na izgradnji “metaverzuma”

Radio Brčko