RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uprkos pandemiji javne nabavke realizovane po planu

Protekla pandemija pruzrokovana korona virusom nije u značajnoj mjeri utjecala na procese javnih nabavki koje se raspisuju u okviru Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta. Gotovo svi javni pozivi koji su bili planirani su i raspisani a prioritet su imale nabavke po odlukama Kriznog štaba.

Mjere koje su proteklih mjeseci preduzimane kako bi se zaustavilo širenje korona virusa u gotovo svim sferama života su prouzokovale određene zastoje u realizaciji planiranih poslova i aktivnosti. Odjeljenje za stručne i  administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta je zaduženo za raspisivanje svih javnih poziva i kako ističu u ovom Odjelu, većina od onog što je bilo planirano je i urađeno.

„Osim postupaka javnih nabavki koje su realizovane po odlukama Kriznog štaba, sproveden je i najveći broj nabavki u dijelu infrastrikturnih radova“ istakao je Srđan Blažić šef ovog Odjela.

On je dodao da je usvajanjem tz. “Kovid zakona” dozvoljena isplata grantovskih sredstava Mjesnim zajednicama dok se ubrzo očekuje izmjena Zakona o izvršenju budžeta kojim će biti dozvoljena isplata ovih sredstava nevladinim organizacijama i organizacijama proisteklih iz proteklog rata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Odjel za stručne i administrativne poslove zaprimio 60 projekata za dodjelu sredstava nevladinim udruženjima

Suvad Alagić

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove posjetio Udruženje Dijabetičara

Mirsad Arnautović

Brčko: Sljedećeg tjedna se očekuje drugi dio Programa utroška sredstava za NVO

Sandra Živković