RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: “Vermont” poziva mlade Rome i Romkinje na radionice vizuelne umjetnosti

Uz pomoć Omladinskog centra „Vermont“ udruženje Urban i UNICEF BiH realizuju projekat koji bi osnažio mlade, kreativne Rome i Romkinje, u cilju iskazivanja potencijala iz domena vizuelne umjetnosti. Jedna od specifičnosti ovog projekta biće i mobilizacija mladih da samostalno organizuju razne događaje, od izložbi do festivala koji će promovisati njima važne vrijednosti.

U sklopu radionice koja se u Brčkom održava od 25.03. do 29.03 planirana je i produkcija kratkog dokumentarnog filma o samoj radionici, željama i ambicijama mladih učesnika i učesnica radionica i njihovom međusobnom radu.

Organizatori navode kako je krajni cilj radionica razvoj kreativne zajednice Roma u Bosni i Hercegovini, koja bi radila za dobrobit svojih sunarodnjaka i približila kulturu Roma opštoj populaciji.

Ukoliko imate između 16 i 22 godine, pripadnik ste, ili pripadnica romske nacionalne zajednice i želite naučiti praktične tehnike o video i foto produkciji, realizaciju dokumentarnih filmova i izložbi, prijavite se za besplatne radionice.

Radionice će biti održane u prostorijama Gradskog omladinskog centra.

Prijave možete izvršiti na dijanasalihagic@gmail.com; info@udruzenjeurban.ba ili  omladinskicentarvermont@gmail.com.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: “Вермонт” обиљежава Свјетски дан борбе против АИДС-а

Миљана Ђурђевић

Šefica političkog tima u posjeti nevladinim organizacijama Brčko distrikta

Radio Brčko

Брчко: КУД “Брчанско коло” организује пет манифестација о ромској култури и обичајима

Vladimir Matijević