Brčko

Brčko: Vijeće roditelja JU Treće osnovne škole traži izmještanje određenih Odjela iz ove obrazovne ustanove

Vijeće roditelja JU Treće osnovne škole Brčko distrikta pokrenulo je inicijativu za izmještanje određenih Odjela i institucija koji se nalaze u ovoj obrazovnoj ustanovi, zbog činjenice da nema dovoljan broj prostorija za održavanje nastave.

„Vijeće roditelja je pokrenulo ovu inicijativu roditelja koju su podržali i uposlenici Treće osnovne škole. U prostorijama ove obrazovne ustanove smještene su Pedagoška institucija, Pododjel za visoko obrazovanje i Pododjel za ljudske resurse i zapošljavanje“, kazao je Vladimir Simić, ravnatelj u ovoj školi.

On je naveo kako zbog povećanja broja novoupisane djece u ovu obrazovnu ustanovu, naredne godine jedan odjel neće imati svoju učionicu, te im je ovaj prostor zaista neophodan.

„Pored prostora koji je neophodan za izvođenje određenih vannastavnih aktivnosti, ponekad se i redovni nastavni sati nemaju gdje održati, te nastavu organiziramo u knjižnici škole, a ponekad i u uredu ravnatelja. Zaista smo zadovoljni sa radom Vijeća roditelja te se nadamo da ćemo svi zajedno uspjeti rješit ovaj problem“, kazala je pedagogica ove škole Milosava Andrijašević.

„Pored nedostatka prostorija, veliki problem nam predstavlja i ugrožena dječija sigurnost, jer nismo u mogućnosti kontrolirati tko sve ulazi u školu. To je jako osjetljiva tema, posebno u drugoj smjeni gdje nam borave manja djeca od prvih do petih razreda“, dodao je Simić.

Nakon upućenog zahtjeva Vladi Brčko distrikta i Odjelu za obrazovanje, roditelji ove škole očekuju da će ovaj problem biti riješen u što kraćem razdoblju, a najdalje do kraja tekuće godine. U protivnom, roditelji su spremni za rigoroznije mjere kako bi svojoj djeci osigurali bolje uvjete u školi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!