Brčko

Brčko: Muzička škola promocijom monografije i koncertom učenika obilježila 70 godina postojanja

U sklopu manifestacije Dana Brčko distrikta, Osnovna muzička škola u Brčkom sinoć je obilježila 70 godina postojanja promocijom monografije i koncertom učenika u Domu kulture.

Prof. dr. Miradet Zulić, autor monografije o 70 godina uspješnog rada i postojanja Osnovne muzičke škole Brčko distrikta, iskazao je zadovoljstvo, nakon dvije godine rada na projektu, činjenicom što je jedno ovakvo djelo ugledalo svjetlo dana i dodao da je djelo rezultat istraživanja svega onoga što se tiče Osnovne muzičke škole u prethodnih 70 godina. Zulić je kazao da je monografija svojevrsna posveta svim bivšim, sadašnjim i budućim učenicima i nastavnicima brčanske Muzičke škole.

Predstavljač monografije prof. dr. Dragica Panić Kašanski naznačila je da se radi o jednom jedinstvenom muzikološkom djelu znalca i stručnjaka iz oblasti muzikologije Miradeta Zulića, te da ova monografija prelazi lokalne okvire i ima širi regionalni društveni i kulturološki karakter i svrhu.

„Svakako se moramo zahvaliti profesoru Zuliću koji se ponudio i uspio u tome da kao stručnjak iz oblasti muzikologije i profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, okonča rad na izradi monografije koja će sadašnjim i budućim generacijama svjedočiti o dugovječnosti formalnog muzičkog obrazovanja i kulturnog djelovanja na ovim i širim prostorima“, poručio  je direktor Osnovne muzičke škole Brčko distrikta, Jasmin Hasić.

Direktor Hasić je istakao uspješan nastup učenika svih šest odsjeka u školi na tradicionalnom godišnjem koncertu i najavio dalje aktivnosti oko formiranja Srednje muzičke škole u Brčkom.

Za vrijeme promocije monografije i održavanja koncerta učenika dvorana Doma kulture Brčko bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!