RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zaključena osma i započeta nova redovna sjednica Skupštine

Brčanski Parlament tokom današnjeg prijepodnevnog zasjedanja prihvatio je rebalans finansijskog plana rada za tekuću godinu Zavoda za zapošljavanje Brčko, kao i Izvještaj o djelovanju Tužilaštva Distrikta u minuloj godini.

„Tužilaštvo Distrikta je u izvještajnom periodu podnijelo 156 optužnica, od kojih je 96 procenata sud potvrdio kao osnovane. Inače, istražni procesi kod prikupljanja dokaza za podizanje optužnica prosječno traju manje od 4,5, mjeseca u odnosu na počinjeno djelo, što brčansko Tužilaštvo svrstava među najekspeditivnije u BiH“, naglasio je glavni tužilac, Zekerija Mujkanović.

Inače, nakon što su apsolvirali pomenute tačke koje su dio dnevnog reda, ranije započete, osme sjednice, zastupnici su, prihvatanjem Informacije o stanju sa pandemijom na ovom području uz konstataciju da se situacija sa koronavirusom i u Distriktu smiruje, no da je i dalje neophodno intenzivirati proces imunizacije stanovništva, otpočeli novo redovno zasjedanje čijim dnevnim redom je predviđeno 18 tačaka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Neophodno dodatno osigurati “zviždače”

Admir Kadrić

Brčko: Usvojene Smjernice za izradu nacrta zakona o igrama na sreću

Radio Brčko

Nova redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta narednog četvrtka

Admir Kadrić