RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zastupnik SNSD-a Skupštine Distrikta Srđan Blažić dobio podršku za ukidanje participacije na “CT” snimak

Građani koji imaju potrebu za CT-e dijagnostikom u JZU Zdravstveni Centar Brčko uskoro neće morati za ovaj nalaz plaćati pedesetak maraka, jer će participacija biti ukinuta. Prijedlog je ovo predsjednika Komisije za budžet Skupštine Distrikta i zastupnika SNSD-a u ovdašnjoj Skupštini, Srđana Blažića izrečenog na posljednjoj sjednici brčanskog Parlamenta.

„Apsurdno je da kad  snimak CT-om napravite bilo gdje drugo, u nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom ili van Distrikta, troškove snosi Fond zdravstvenog osiguranja, a u našoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi plaćate iz svog džepa“, kaže Blažić.

Blažić ne krije zadovoljstvo da je ovaj njegov prijedlog uz navedeno obrazloženje apsolutno podržan od svih predstavnika brčanske izvršne i zakonodavne vlasti.
„Drago mi je što je moj prijedlog o ukidanju ove vrste participacije naišao na opštu podršku i vjerujem da će sve neophodne procedure u vezi s tim biti provedene najkasnije do kraja narednog mjeseca“, akcentira Blažić.

U ovom kontekstu Srđan Blažić podsjeća i na dodatnu dimenziju cijele aktivnosti.
„Pored moje prioritetne želje da se 50-tak maraka participacije ukine, što nije mala ušteda za pacijente, posebno imajući u vidu aktuelna poskupljenja i tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze građani, takođe je važno da se usluge CT-a aparata, koji je poslije dugo vremena iskazivane potrebe napokon nabavljen, u punom kapacitetu počnu koristiti i u JZU Brčko, a ne da novac ide u neke druge ustanove koje su veoma često u privatnom vlasništvu“, naglasio je Blažić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dugoočekivani CT aparat upravo stigao u Brčko

Sandra Živković

Brčko: Prva dijagnostička snimanja na novom CT aparatu u brčanskoj Bolnici počinju za četiri dana

Mirsad Arnautović

U Brčko distrikt stižu nove količine vakcina, a naredne sedmice i CT aparat

Admir Kadrić