RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završene obuke za pripremu, izradu i prijavu projekata na Javni poziv i financijsko izvješće iz oblasti sporta i kulture

Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta danas je u velikoj Sali Doma kulture organizirao drugu, ujedno i zadnju obuku za pripremu, izradu i prijavu projekata na Javni poziv i financijsko izvješće iz oblasti sporta i kulture.

Drugi dan obuka dodatno je doprinio razumijevanju izrade metodologije pisanja projekata kako bi članovi udruga građana, klubova i kulturnih organizacija na prostoru Brčko distrikta mogli aplicirati na Javni poziv.

„Učesnici su jako zadovoljni sa konkretnim primjerima i približavanjem projektnog menadžmenta sporta, s obzirom da sport do sada nije funkcionirao po principu apliciranja na projekte. Mogle su se čuti jako dobre ideje na koje načine organizirati neko natjecanje ili školu sporta, da to bude sustavski, da pratimo sportiste, njihovo zdravstveno stanje, njihov napredak u sportu, motoričke sposobnosti i slično“, kazao je Danijel Malić predavač na obuci.

Malić dodaje kako će se na ovaj način posebno mladim članovima sportskih klubova osigurati bolja organiziranost kako raznih natjecanja tako i samih treninga.

„Na ovim obukama upoznao sam se sa nekim novim segmentima pisanja projekata, da se ti projekti što bolje odrade, te da se što više ljudi, a posebno mladih uključi u sport na području Distrikta“, kazao je Mirko Zečević Tadić ispred Sportskog društva invalida u sjedećoj odbojci „Jedinstvo“ Boće – Brčko.

Većina sportskih klubova na području Brčko distrikta već imaju razrađenu metodologiju rada, zaključuje Danijel Malić, ali od sada će te metodoogije biti uvrštene i u same projekte s kojima će klubovi aplicirati na Javni poziv.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održana obuka za pripremu, izradu i prijavu projekata na Javni poziv iz oblasti sporta i kulture

Gorana Antić

Brčko: Odjel za gospodarski razvitak, sport i kulturu raspisao dva Javna poziva

Gorana Antić

„Posavina bez mina“ provodi edukacije nastavnog kadra u osnovnim školama

Sandra Živković