RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završeni glavni radovi na obnavljanju Zanatskog centra

Glavni radovi na obnavljanju Zanatskog centra u središtu Brčkog završeni su prema planu i u zadanom roku, a  primopredaja će biti upriličena u petak. Potvrdila je ovo za Radio Brčko, Biljana Gavrić, nadzorni organ i voditeljica ovog projekta koji je u nadležnosti Ureda za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta.

„Završena je rekonstrukcija gornjeg platoa Zanatskog centra, urađene su prilazne stepenice s donjom ulicom, komunikacija je omogućena, a svi lokali mogu nesmetano raditi, što je i bio cilj. Sve je urađeno u skladu s projektnom i tenderskom dokumentacijom. Radovi su tekli bez ikakvih problema, doduše bile su vrućine, tako da su malo rokovi prolongirani, ali je sve završeno kako je i planirano“, rekla je Gavrić.

Nakon završetka glavnog dijela radova koji podrazumijeva granitno popločanje gornjeg platoa, završetka elektroradova i postavljanja nove LED rasvjete od strane JP „Komunalno“, Gavrić kaže kako bi u sljedeća tri mjeseca trebalo uraditi završne finese kako bi se Zanatskom centru u potpunosti vratio stari sjaj.

„Prostor na donjem platou gdje je sklonište treba da se radi od kulir ploča, a riječ je o dodatnim radovima. Zatim obrada žardinjera, uređivanje zidića koji su u službi ograde i farbanje ograde. Sve su to ugovori manje vrijednosti koje će izvršavati nekoliko izvođača čiji će se radovi preklapati zato što to zahtijeva dinamika. Sve će biti završeno naredna dva do tri mjeseca“, kaže Gavrić.

Primopredaja završenih radova se očekuje u petak, a svečano otvorenje Zanatskog centra, projekta vrijednog oko 300.000 KM, trebalo bi uslijediti nakon okončanja svih radova, odnosno krajem godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Završetak rekonstrukcije Zanatskog centra do kraja ljeta

Sandra Živković

Brčko: Započinje rekonstrukcija stadiona malih sportova “Blatuša”

Suvad Alagić

Брчко: Почиње реконструкција улице Бранислава Нушића

Дејана Крстић