RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja izdato ukupno šest prekršajnih naloga

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u periodu od 09.04. do 13.04.2021. godine zaprimili ukupno 303 prijave, izvršeno je ukupno 360 obilazaka poslovnih subjekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, a zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja izdato je ukupno šest prekršajnih naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Tokom navedenog perioda je izvršeno ukupno 259 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata izdata rješenja o izolaciji, od toga 255 je pronađeno na adresi, dok četiri lica nisu.

Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat Kancelarije – Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH u koordinaciji i međusobnoj saradnji vrše provjere poštovanja naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

I ovom prilikom pozivamo stanovništvo na društvenu odgovornost uz upozorenje da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Šefu Policije Brčko distrikta BiH uručena plaketa

Radio Brčko

Brčko: U protekloj godini smanjen broj prometnih nezgoda

Sandra Živković

Policija BD: Od 1. novembra na snazi obavezna upotreba zimske opreme za sva motorna vozila

Radio Brčko