RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke po “Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Distrikta za 2019. godinu”

Program za samozaposljavanje

U Omladinskom centru u Brčkom danas je upriličena dodjela certifikata kandidatima koji su pohađali obuku po “Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH za 2019. godinu”. Organizatori obuke su Vlada Brčko distrikta i Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta.

Za Program samozapošljavanja u poljoprivredi namijenjen osobama aktivnim na Zavodu za zapošljavanje, Proračunom distrikta za prošlu godinu izdvojeno je oko 550.000 KM.

Svi kandidati koji su prošli obuku svoje biznis planove trebaju predati u Odjel za poljoprivredu najkasnije do 5. ožujka tekuće godine. Komisija će odabrati između 25 i 27 kandidata kojima će biti dodijeljena sredstva u iznosu od 20 do 25 tisuća maraka.

Iz Zavoda za zapošljavanje ističu kako u sljedeća tri mjeseca namjeravaju završiti kompletnu proceduru i potpisivanje ugovora s polaznicima koji su prošli pozitivnu ocjenu komisije.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu Perica Burgić, rekao je kako je ovo druga godina da se organizira ovakav projekt na našim područjima te kako je važno da se iznalaze sredstva za buduće slične projekte.

“Preko ovih podsticajnih sredstava mi pokušavamo zadržati ljude na selu, da ostvare vlastiti biznis i da eventualno zaposle nove ljude. Nadamo se da će sredstva koja aplikanti dobiju biti korisno upotrebljena i da će njihova poduzeća dobro poslovati”, rekao je Burgić.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić čestitao je svim polaznicima te je rekao kako očekuju da će polaznici uspješno proći razdoblje osnivanja poduzeća i da će na selu razvijati daljnje poslovanje te time osigurati daljnji opstanak ljudi na selu.

Iz Zavoda za zapošljavanje poručuju građanima koji se nisu uspjeli prijaviti na ovaj Javni poziv, da to učine na sljedećem ciklusu koji će biti raspisan do kraja ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uskoro potpisivanje ugovora po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi

Sandra Živković

Brčko distrikt uskoro dobija prvi Zakon o pčelarstvu

Mirsad Arnautović

Brčko: Odjel za poljoprivredu zaprimio 1.740 zahtjeva za poticaje

Gorana Antić