RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Двадесет паса из брчанског Азила за псе пронашло дом у Аустрији

Наставком добре сарадње између Невладиног удружења “Wiener Tierschutzverein” из Беча и нашег предузећа у задња два мјесеца односно од половине јануара до сада, успјешно је реализована акција удомљавања нове двије групе паса из азила којим управљамо, њих укупно 20.

Пред сам крај прошле године пси су прошли фазу селекције, а потом су вакцинисани, ревакцинисани, микрочиповани, добили су потребне пасоше у које су уредно евидентирани и заведени сви обављени ветеринарски третмани. Након обезбијеђеног ветеринарског цертификата, реализован је и транспорт ка аустријским домовима.

Жељка Томић, шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња изјавила је како ће сарадња са аустријским азилом бити настављена и у будућности, а намјера је да се животиње почну редовно одвозити на удомљавање у Аустрију, поготово када се у наредном периоду, како се очекује, процедура папиролошки олакша.

У Азилу за псе који дјелује у оквиру радне јединице “Чистоћа”, а који се налази у насељу Брод код Брчког, тренутно се налази око 160 паса. Сви грађани који желе да учине добро дјело и животињама обезбједе бригу и топли дом, а себи оданог пријатеља, то могу учинити сваког уторка и петка у периоду од 10:00 до 11:00 часова. Приликом самог поступка удомљавања присутни су и ветеринари Јавне ветеринарске службе Брчко дистрикта БиХ, који на лицу мјеста вакцинишу и микрочипују псе. Сви заинтересовани грађани азил могу да посјете сваког радног дана од 09:00 – 15:00 х и одаберу свог љубимца.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Ђокић сутра присуствује парастосу у Грбавици

Radio Brčko

U Brčkom danas nema zaraženih koronavirusom, a 5.115 ljudi do sada revakcinisano

Radio Brčko

Danas u Brčko distriktu registrovana 64 nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!