Brčko

Европски универзитет по седми пут домаћин научног скупа

Европски унверзитет у Брчком данас је седми пут био домаћин научног скупа на којем је радове презентовало 250 научника и стручњака.

Скупу су присуствовали гости из преко осамнаест држава и бројни званичници.

Ректор Европског универзитета Недељко Станковић је истакао да је за седам година, колико је прошло од првог научног скупа публиковано преко 700 научних радова.

„Научна сарадња је свакако значајна и за Брчко дистрикт и регион и мислим да ће ово добро доћи свима у БиХ“, рекао је Станковић.

Продекан за научни рад и међународну сарадњу Рудика Гмајнић је рекао вјерујем да ће стручњаци који присуствују данашњем скупу ће донијети нешто ново у својим радовима.

„Овдје не само да преносимо знање новим генерацијама, него и производимо знање“, истакао је он.

Скупу је, испред Владе Брчко дистрикта, присуствовао замјеник градоначелника Брчко дистрикта Анто Домић који је рекао да само образовани млади људи могу извести Брчко дистрикт на прави пут, због чега  подржава овакве скупове.

Након презетације радова и обраћања професора са Харварда, Универзитета из Беча и из Минска, додијељена су признања истакнутим научним радницима и научно – истраживачким институцијама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!